HOME
 
 
 
AGENDA
 EN
CONTACT
Nieuwe data voor 2017-2018
 
 
 
 
ARTIKELEN
 EN
LEZINGEN
NEW
English and Dutch Articles

 

 OPLEIDING CAELISTIS

 

LEZING ASTROLOGEN CONGRES SOESTERBERG 2015, NU MET FILM!

                                  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Consulten Charlotte Wenner Agenda en contact Links
 
 
 
 
De horoscoop onthult een enorme hoeveelheid informatie over zowel de persoonlijkheid als je wezenlijke zelf, je ontwikkeling, talenten, gedrag en patronen. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om tot diepere kennis van jezelf te komen, als leidraad voor beslissingen, om uitdagingen en problemen op te lossen of conflicten op te heffen.

                                                                                      
                                          
Wat is Astrologie?
 

Astrologie is een weergave van de posities van een aantal planeten (inclusief Zon en Maan) in de hemel ten opzicht van de aarde op een bepaalde tijdstip. Deze posities worden weergegeven binnen de zogenaamde dierenriem, een denkbeeldige cirkel om de aardbol heen, die gelijkmatig is verdeeld in twaalf dierenriemtekens. De planetenstanden worden weer geplaatst in een cirkel, de horoscoop, die verdeeld is in twaalf levensgebieden, of huizen. Deze tekening is een weerspiegeling van de energie aanwezig op dat moment in alle levensvormen, bijvoorbeeld in de aanleg en persoonlijkheid van iemand, zijn relaties, creaties, potentieel en levensloop.

Een geboortehoroscoop is een nauwkeurige tekening van de planeten op het moment van iemands geboorte. Elke horoscoop is dus uniek, net als elke persoon of gebeurtenis uniek is. Een horoscoop is geen algemeen beeld wat geschetst kan worden voor iedereen geboren in dezelfde maand, zoals er staat in de krant of een tijdschrift.

Het interpreteren van het symbolisme van een horoscoop, de energie van de planeten in de tekens en huizen, in verhouding met elkaar en als heersers over huizen, is het vak van de astroloog. Het communiceren van die inzicht om bewustzijn te laten ontstaan, waarmee er eventueel iets zinvols mee gedaan kan worden is de kunst van de consultant-astroloog.

De astrologie bestond al lang voor de ChaldeeŽrs en Babaloniers, de oorsprong ligt waarschijnlijk in de prehistorie. Bijna alle volkeren uit de oudheid waren niet alleen op de hoogte van deze leer, maar ze kende en gebruikte het in al zijn compleetheid.

Niemand kan met 100% zekerheid verklaren hoe de mensheid astrologie ontdekte. Mijn inziens werd het mogelijk door de sterke verbinding tussen mens en natuur die toen bestond, zij maakte deel uit van de natuur en de natuur maakte deel uit van hen. Vanuit een dergelijk instelling is het niet onmogelijk dat de synchronisch overeenkomsten tussen de stand van de planeten en de gebeurtenissen op aarde zichtbaar zijn geworden.

Het zou dus niet helemaal juist zijn om te beweren, dat de kennis van de mens over zichzelf en de wereld steeds toeneemt, dat mensen uit de prehistorie een bewustzijn niveau hadden van iets boven de aap. Onze kennis breidt zich uit over sommige gebieden en neemt af in anderen. Ons kennis en vaardigheden met techniek en tastbaar, meetbare fenomenen is ontzettend toegenomen. Maar om deze vooruitgang te realiseren, is er veel kennis opzij gezet, vergeten en verloren.

 
Hoe werkt astrologie?
Wat kan je met astrologie doen?
Horoscopen
 
Terug naar Links