HOME
 
 
 
AGENDA
 EN
CONTACT
Nieuwe data voor 2017-2018
 
 
 
 
ARTIKELEN
 EN
LEZINGEN
NEW
English and Dutch Articles

 

 OPLEIDING CAELISTIS

 

LEZING ASTROLOGEN CONGRES SOESTERBERG 2015, NU MET FILM!

                                  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Consulten Charlotte Wenner Agenda en contact Links
 
                                                                  Meditatie
 
In ons dagelijks leven is er een voortdurende gedachtestroom waar te nemen en zijn er allerlei gevoelens en emoties die ons afleiden van het bewust ervaren van het hier-en-nu, van het Ik-Ben aanwezigheid. We zijn voortdurend bezig met het verleden en met de toekomst. Dat heeft tot gevolg dat we niet volledig leven: onze aandacht is zelden volledig aanwezig in het NU.
 
Meditatie is er op gericht om steeds wanneer we in gedachten zijn geraakt ons van die gedachten los te maken en ons te richten op het hier-en-nu. De kern van meditatie is het oefenen in het voortdurend gewaar-zijn. In principe zou je elke techniek een meditatie techniek kunnen noemen, die de aandacht terugbrengt bij de werkelijkheid van het moment.
 
Er zijn verschillende vormen van meditatie: kalmtemeditatie (vb: zen en ook hatha-yoga kan hiertoe gerekend worden, ook begeleide meditaties), Vipassana of inzichtmeditatie, andere vormen ( loopmeditatie of meditatie in beweging; meditatie op een afbeelding zoals bijv. in het Tibetaanse boeddhisme; Tantraoefeningen in het Vajrayama-boeddhisme; mantra-zingen).
 
De effecten van meditatie merk je direct. Je zult je meteen na een sessie rustiger en helderder voelen. Voor velen is mediteren dan ook een uitkomst omdat je direct lekker in je vel zit. Echter, de meeste structurele veranderingen komen naar je toe als je langer regelmatig mediteert. Vergeet niet dat vele gedragspatronen en lichamelijke processen het resultaat van jaren leven zijn. Veranderingen in je bloeddruk, spierspanning, omgang met pijn en stress, innerlijke rust etc vergen nu eenmaal tijd en dat is prima. Voor de een komen de eerste structurele veranderingen al na enkele dagen of weken en voor de ander kan het zelfs maanden duren voordat lichaam of geest verandert. Mediteren is niet moeilijk en de voordelen maken het de moeite waard.
 
Terug naar Links